Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, θα υπάρξει ανακοίνωση, μόλις το υπουργείο λάβει αναλυτική πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς, την Δευτέρα.

«Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το περιστατικό και αύριο (σ.σ. Δευτέρα) θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση, κατόπιν πληροφοριών που λαμβάνονται από τη σχολική μονάδα και το πρόγραμμα ‘Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων αιτούντων άσυλο ή μετεγκατάσταση από την χώρα' του δήμου Αθηναίων, βάση του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε διαμέρισμα», είπε συγκεκριμένα ο Γ. Αγγελόπουλος.


Αρνήθηκαν σε Αφγανό μαθητή να παρελάσει με τη σημαία

Ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν είχε κληρωθεί να είναι ο σημαιοφόρος του 6ου δημοτικού σχολείου Δάφνης, ωστόσο η διεύθυνση του σχολείου του αφαίρεσε το δικαίωμα να παρελάσει κρατώντας την ελληνική σημαία. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου κατήγγειλε το γεγονός, τονίζοντας πως ο 11χρονος δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία, όπως υποστηρίζει η διεύθυνση του σχολείου.

«Τελικά το Αφγανόπουλο στο 6ο δημοτικό Δάφνης που πέταγε από τη χαρά του επειδή είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, δεν κράτησε τη σημαία. Όπως μαθαίνω, με απόφαση του διευθυντή του σχολείου, η σημαία δόθηκε σε άλλο μαθητή και το 11χρονο Αφγανόπουλο κράτησε την πινακίδα με τον τίτλο του σχολείου. Καταγγελία.

Ο διευθυντής επικαλέστηκε ότι το παιδάκι από το Αφγανιστάν αρνήθηκε να μπει σε εκκλησία με την σημαία. Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία».

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Αγγελόπουλος, καταδίκασε το γεγονός και τόνισε πως το υπουργείο θα εξετάσει το ζήτημα. «Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας “την ημετέρα παιδεία”», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.