Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Φ. Γεννηματά επεσήμανε ότι και από την Κρήτη το ηχηρό μήνυμα που βγαίνει είναι ότι η δημοκρατική παράταξη γίνεται και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

«Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο. Δεν θα αφήσουμε η δήθεν Αριστερά του κ. Τσίπρα να συκοφαντήσει τις προοδευτικές αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλά δεν θα επιτρέψουμε και συντηρητική οπισθοδρόμηση στον τόπο. Γιατί δεν μπορεί να είναι λύση για τον ελληνικό λαό η ΝΔ, αυτοί που δεν έχουν πει ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή από το 2004 έως το 2009. που οδήγησαν στον εκτροχιασμό της οικονομίας. στην κρίση και στα μνημόνια», είπε η Φ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι μια νέα ισχυρή πολιτική δύναμη. «Ο στόχος μας είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ενώ ακόμα ανέφερε: «Δεν πρόκειται να γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες της εξουσίας. Εμείς δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση».

Παράλληλα, από τα Χανιά έστειλε το μήνυμα ότι η επομένη εκλογική αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρείς.

Η Φ. Γεννηματά στην ομιλία της κατηγόρησε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι μονιμοποίησε τα μνημόνια και μίλησε για τα προβλήματα, που όπως είπε, αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.