Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνεντευξή του στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στην υπόθεση του Λ. Αυγενάκη δήλωσε πως «ο Λευτέρης Αυγενάκης δέχεται άνανδρη, χυδαία, λάσπη από το σύστημα Τσίπρα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία της ΝΔ, αναφορικά με το κοινωνικό επίδομα ο Α. Γεωργιάδης σημείωσε πως πέρυσι οι ενστάσεις είχαν να κάνουν όχι με το μέτρο, αλλά με τις συγκρούσεις που προκλήθηκαν με τους θεσμούς και την καθυστέρηση που προκλήθηκε στο κλείσιμο της αξιολόγησης. «Τώρα ο Τσίπρας μοιράζει ένα δις επειδή ο τότε πρωθυπουργός Σαμαράς το είχε συμφωνήσει ως μέτρο τότε» τόνισε ο Α. Γεωργιάδης και υπογράμμισε «σήμερα έχουμε φτάσει εδώ επειδή μας έγδυσε ο Τσίπρας και όχι η Τρόικα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπέρασε και τον χειρότερό του εαυτό

Στη σημερινή του προσπάθεια να υπερασπιστεί τον Λ.Αυγενακη, που φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματικό κύκλωμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης ξεπέρασε και τον χειρότερο του εαυτό, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως σημειώνει, «ο Α.Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο σε τηλεοπτική του συνέντευξη να δείχνει φωτογραφίες από το κινητό του και να ισχυρίζεται ότι υπουργοί της κυβέρνησης (Γ. Κατρούγκαλος και Ε. Κουντουρά) ήταν με τον υπόδικο Π.Μπαμπάμτση ενώ εικονιζόταν άλλο πρόσωπο πράγμα που και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μετά την κατακραυγή, αναγκάστηκε να παραδεχτεί.

Η στάση της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη είναι θλιβερή. Άραγε ως πότε θα υπερασπίζονται τον κ. Αυγενακη και θα καταφεύγουν σε ανόητες χυδαιότητες και γκεμπελισμούς;», καταλήγη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατρούγκαλος: Χυδαίος και γκεμπελιστής ο Αδ. Γεωργιάδης

Για χυδαιότητα και γκαιμπελισμό καταγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη. Αφορμή φωτογραφίες που έδειξε ο Α. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ την Κυριακή το πρωί, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Κατρούγκαλος και η 'Ελενα Κουντουρά έχουν φωτογραφηθεί με τον βασικό εμπλεκόμενο στην υπόθεση Αυγενάκη, τον  Μπαμπάμτση.

Μερικές ώρες αργότερα ο Α. Γεωργιάδης το ανασκεύασε μέσω twitter, λέγοντας ότι πρόκειται για άλλο πρόσωπο, τον κ. Πιτταρά, σημειώνοντας όμως ότι οι φωτογραφίες είναι όλες από την ίδια εκδήλωση, και του Λ. Αυγενάκη και των υπουργών. Αυτό, όμως, διαψεύδει ο κ. Κατρούγκαλος με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέγοντας ότι «ο κ. Πιτταράς είναι γνωστό πρόσωπο, επικεφαλής του Αμερικανικού Φόρουμ και διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις στην Αμερική. Οι φωτογραφίες αυτές είχαν βγει τυχαία σε εκδήλωση κάποιας πρεσβείας».