Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,  σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Free Sunday, απαντά στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης -προς την οποία ασκεί δριμεία κριτική ευρύτερα- τονίζοντας: “εμείς ποτέ δεν υπογράψαμε «ό,τι μας έδωσαν», ούτε «τόσα κι άλλα τόσα», όπως μας προέτρεπε ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ, συνεχίζοντας  την δική της τακτική, διότι αυτό που μας απασχολεί είναι το συμφέρον της κοινωνίας, όσων στρωμάτων υπέφεραν από την κρίση, κι όχι το να είμαστε αρεστοί σε διάφορους ισχυρούς, στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

«Στόχος μας», υπογραμμίζει, «είναι να κλείσει μια συμφωνία που θα εξασφαλίσει την ομαλή έξοδο από την επιτροπεία, και θα μας επιτρέψει να οργανώσουμε με τους καλύτερους όρους για την κοινωνία, την επόμενη μέρα για την χώρα».

Η Ρ. Σβίγκου δηλώνει ότι «το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε κοινωνικές κατηγορίες που το έχουν περισσότερο ανάγκη”. Απαντώντας σε “ανυπόστατους ισχυρισμούς” της ΝΔ, σημειώνει ότι το μέρισμα προέρχεται, κυρίως, από την αύξηση της απασχόλησης κι από το μέτρο της εθελούσιας αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων. Επισημαίνει ότι 250.000 νέοι εργαζόμενοι απέδωσαν εισφορές, “κάτι το οποίο είναι ενδεικτικό και της προσπάθειας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, του μεγαλύτερου κοινωνικού ζητήματος της εποχής μας».