Σε ερώτηση του προς τον Π. Καμμένο, ο Β. Κικίλιας ζητά να ενημερωθεί για το καθεστώς της συμφωνίας και τις λεπτομέρειες γύρω από ένα περιστατικό που φέρεται να δημιουργήθηκε με τον αρμόδιο ταξίαρχο της επιτροπής προμηθειών, καθώς φαίνεται να είναι θολό το τοπίο σχετικά με την πώληση βομβών και βλημάτων προς την Σαουδική Αραβία.

«Στις 17 Ιουνίου ήρθε μία συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να πωληθούν βόμβες και βλήματα στη Σαουδική Αραβία. Στις 29 Αυγούστου το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έσπευσε να διευκρινίσει πως η όποια συμφωνία θα γίνει απευθείας με το υπουργείο και χωρίς μεσάζοντα.  Άρα, το ερώτημά μας είναι ποιος είναι αυτός ο μεσάζοντας, ο πληρεξούσιος, ο εκπρόσωπος; Να τον ονοματίσει. Δεύτερον, ισχύει η συμφωνία του Ιουνίου ή έχει τιναχτεί στον αέρα;»

Παράλληλα, ζήτησε εξηγήσεις και για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F – 16, για τα οποία η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. «Η συμφωνία είναι συμφωνία και πρέπει να προχωρήσει. Οφείλει να έρθει όμως ο ίδιος να εξηγήσει στην επιτροπή. Μετά θα έρθουμε να τοποθετηθούμε με τον τρόπο που προασπίζει κανείς το δημόσιο συμφέρον στη χώρα, ποιες θέσεις εργασίας, πώς θα λειτουργήσουν οι αμυντικές βιομηχανίες».