Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Γ. Μανιάτης υποστήριξε πως είναι σημαντικό οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για τον ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς είναι σημαντικό να παρευρεθούν στην ιστορική αλλαγή σελίδας για την πολιτική σκηνή της χώρας.

«Θέλω να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να έλθουν γι αυτήν την ιστορική σελίδα, που θέλουμε να γυρίσουμε, για να αλλάξει το μέλλον και της παράταξης και της πατρίδας μας, να μας τιμήσουν, ώστε να σταλεί το μήνυμα της προσπάθειας που κάνουμε. Όσοι  περισσότεροι πολίτες τιμήσουν με την παρουσία τους, τόσο πιο δύσκολο θα είναι, για οποιονδήποτε διανοηθεί να διασπάσει την ενότητα του χώρου, να το κάνει πράξη».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα της εκλογικής διαδικασίας, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο «να πάψουμε πια να λειτουργούμε αποσπασματικά και μεμονωμένα. Να στείλουμε το μήνυμα ότι εκλέγουμε νέο αρχηγό, διαμορφώνουμε νέο κόμμα και ενοποιούμε μία κοινοβουλευτική ομάδα. Πρέπει να είναι καθαρό το μήνυμα που θα στείλουμε στους πολίτες. Είναι εύκολες δικαιολογίες, ότι δήθεν θα μπορούν να μιλούν δύο αρχηγοί, δύο φορές κ.λπ.. Χρειάζεται μία πολύ καθαρή πολιτική τοποθέτηση».