*vouli*

Το θέμα που απασχόλησε την επιτροπή ήταν η καταγγελίες του αν. υπουργού Παύλου Πολάκη για «23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ» για τις οποίες ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για «ρουσφέτια» του αντιπροέδρου της ΝΔ  Άδωνι Γεωργιάδη.
 

«Στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπως αποδειεκνύεται έγιναν 550 προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, οι 150 από αυτές το 2015 και οι 400 το 2017» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Νότης Μηταράκης κατά την αποχώρησή του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.
 
Ο Γ. Γεωργαντάς, επίσης επέκρινε, απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη τον οποίο χαρακτήρισε «πρόεδρο των μυστικών συναντήσεων» και ανάφερε ότι «δεν τηρεί τη Δικονομία, δεν προστατεύει τους μάρτυρες και υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης».
 
«Θα έλεγα ότι είναι ανικανότητα αν δεν υπήρχε συνάντηση του κ. Μπαλωμενάκη με μάρτυρα στο παρελθόν» δήλωσε ο Γεωργαντάς ενώ ο Μηταράκης προσέθεσε ότι «δύο από τα 24 ονόματα, όπως επιβεβαιώνεται μέσω εγγράφων, οι κ. Σταμούλης και Μπεσκένης, ουδέποτε προσελήφθησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ».
 

Εντάσεις κατά τη συνεδρίαση
 

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής για το χώρο της υγείας, καθώς δύο φορές διεκόπη η συνεδρίαση πριν την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ.
 
Οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Θεοφύλακτου και του βουλευτή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη όταν ο πρώτος κατηγόρησε την μάρτυρα Αι. Πολύζου ότι «συνεννοείται με τους βουλευτές της ΝΔ» καθώς η ίδια αρνήθηκε, καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης να απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, με την αιτιολογία πως ό,τι είχε να πει και να καταθέσει το έχει καταθέσει στον εισαγγελέα στον οποίο έχει κληθεί δύο φορές σε ανωμοτί κατάθεση.
 
Στην επιμονή της Αι. Πολύζου «στο δικαίωμα της σιωπής» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοφύλακτος και Καββαδίας διείδαν προσπάθεια συνεννόησης με βουλευτές της Ν.Δ., με τον Μηταράκη να ζητά εξηγήσεις και να απειλεί με αγωγές τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Θεοφύλακτο.
 
«Επειδή είμαι στην οικονομική διαχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2007 μέχρι σήμερα και επειδή έχει δοθεί το σύνολο των στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές θα ήθελα να επιμείνω στο δικαίωμα της σιωπής» δήλωσε η Πολύζου για να λάβει αφενός την απάντηση του προέδρου της Εξεταστικής, «εκ προοιμίου δεν θα δεχτούμε σιωπή και άρνηση» και αφετέρου του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα ο οποίος δήλωσε «για αυτά που δεν ελέγχεστε από τον εισαγγελέα έχετε την υποχρέωση να απαντήσετε».

Στην προηγούμενη εξεταστική για την Υγεία θετικά τοποθετήθηκε η πλειοψηφία των μελών της εξεταστικής επιτροπής, στην πρόταση για άνοιγμα των λογαριασμών των μελών του διοικητικού συμβουλίου υπέγραψαν το μνημόνιο για την παραχώρηση του «Ερρίκος Ντυνάν», των προέδρων της επίμαχης περιόδου, εκπροσώπων της κυβέρνησης στο ΔΣ, υπουργών, πολιτικών προσώπων και όποιων άλλων προκύψει.