Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση προς την Πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς, το ζήτημα των Paradise Papers θα πρέπει να τεθεί άμεσα στο τραπέζι των συζητήσεων καθώς οι συνέπειες της φοροαποφυγής είναι  καταστροφικές για τις ευρωπαϊκές οικονομίες και τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις 13.4 εκατομμυρίων φορολογικών αρχείων, που ξεσκεπάζουν όλο το σύστημα της παγκόσμιας φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί το ζήτημα που προκύπτει μείζον, καθώς και τις συνέπειες αυτών των φαινομένων καταστροφικές για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, άλλα και για τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα φορολογικά κενά που προκύπτουν».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής το Διεθνές Κονσόρτιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων σε συνεργασία με 95 διεθνή ΜΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα τα «Paradise Papers», μια σειρά απο αποκαλύψεις βασισμένες σε διαρροή 13,4 εκατ. εγγράφων από δύο κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης offshore εταιρειών, για τα εκατομμύρια που κρύβουν οι ισχυροί του πλανήτη σε φορολογικούς παραδείσους. Μεταξύ των προσώπων που εμπλέκονται στα «Paradise Papers» είναι η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας, σύμβουλοι του Τραμπ και μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, η Nike, η Apple και πολλοί ακόμα.