Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΣΥ, ο Π. Πολάκης υπογράμμισε πως ο Γ. Πατούλης και μερίδα εκπροσώπων των φαρμακοβιομηχάνων έλαβαν μέρος στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. «Ξέρουμε ότι είναι ζόρικα τα πράγματα. Μέχρι το 2010 είχατε και εσείς συμμετοχή στο απερίγραπτο γλέντι το οποίο στήθηκε με τις υπερκοστολογήσεις φαρμάκων».

Ο Γ. Πατούλης τόνισε από τη μεριά του πως ο υπουργός ζητά από τους γιατρούς να βάλουν πλάτη, ενώ εκείνος ως βουλευτής έχει αλλάξει θέση και δεν μειώνει τον μισθό του. Έκανε λόγο για συκοφαντικές δηλώσεις σχετικά με τους ιατρούς που χρηματίζονται.

«Ένας ιατρός βουλευτής υπουργός Υγείας, πόσα χρήματα παίρνει και πόσα ένας ιατρός του ΕΣΥ; Αυτά πρέπει να τεθούν υπ’ όψιν εκείνων που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια για τους νοσοκομειακούς ιατρούς. Να κατατεθούν τα στοιχεία από τον αρμόδιο υπουργό περί χρηματισμού του 80% των νοσοκομειακών ιατρών. Αν δεν τα έχει, να ζητήσει συγγνώμη».

Η απάντηση του υπουργού ήταν πως ο πρόεδρος του ΙΣΑ συμμετείχε στα εγκλήματα του παρελθόντος. «Μέχρι 9 δισ. ευρώ έφθασε η δαπάνη, και μετά έπεσε τσεκούρι. Είχατε εκείνη τη περίοδο ευθύνη. Κανείς δεν μίλαγε για θεραπευτικά πρωτόκολλα. Το μεγαλύτερο έγκλημα που έκαναν οι προηγούμενοι και συμμετείχατε και εσείς, ήταν ότι δεν υπήρχε διαπραγμάτευση ασφαλιστικής τιμής. Εδώ είναι ένα τοπίο ορισμού της αναρχίας. Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που έχουμε υποχρεώσεις θα μοιραστούμε τα βάρη. Αν υπάρχει βελτιωτική πρόταση να τη δούμε. Αλλά αυτοί που είναι πιο ψηλά, πρέπει να σηκώσουν ένα βάρος γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαν πολλά».