«Οι εξηγήσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη δεν είναι επαρκείς. Η έρευνα που έχουμε κάνει στην εξεταστική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τα Panama Papers έχει δείξει πως όλες αυτές οι εξωχώριες εταιρείες χρησιμοποιούνται επειδή υπάρχει μυστικότητα, χάνονται τα ίχνη και για δραστηριότητες σχετικές με φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή. Διαφορετικά, η κα Μαρέβα, όπως και κάθε άλλος, θα έκανε μία επιχείρηση στην Ελλάδα. Γιατί την έκανε στα νησιά Κέημαν ή τις Παρθένες νήσους; Επομένως, δεν ξέρω εάν αυτό παραβιάζει το νόμο, αλλά σίγουρα παραβιάζει μεγάλες ηθικές αξίες και στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε από τις Βρυξέλλες.

Ο Στ. Κούλογλου, σχολίασε τις αιτιάσεις περί διάστασης, αλλά και την γραμμή της Νέας Δημοκρατίας για «καλές και κακές offshore, τονίζοντας πως κανένας απλός φορολογούμενος δεν μπορεί να προσφύγει σε τέτοιες λύσεις, καθώς αυτές προσφέρονται μόνο για τις δραστηριότητες των πλουσίων.

«Εάν η Νέα Δημοκρατία έπαιρνε αποστάσεις και έλεγε πως αυτά τα έκανε η κα Μητσοτάκη όταν δεν ήταν με τον Κ. Μητσοτάκη θα ειχε κάποιο νόημα. Στην πραγματικότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί την λογική των καλών και των κακών offshore εταιρειών. Ότι ορισμένες μπορεί να είναι καλές, άρα οι Έλληνες πολίτες μαθαίνουν πως κι αυτοί μπορούν να κάνουν καλές offshore» υπογράμμισε, για να αναρωτηθεί «υπάρχει κανένας απλός Έλληνας πολίτης που υποφέρει τώρα, που να μπορεί να κάνει εταιρείες offshore; Για τι πράγμα μιλάμε; Μιλάμε για μεθόδους που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι για να γλιτώσουν φόρους ή να μην πληρώσουν καθόλου».

Ακολούθως, σχολιάζοντας την πραγματικότητα που συνθέτουν για την αξιωματική αντιπολίτευση μία σειρά αποκαλύψεων το τελευταίο διάστημα, από την υπόθεση Αυγενάκη και το άνοιγμα των λογαριασμών από την Επιτροπή για την Υγεία, έως τις αποκαλύψεις στη δίκη της Siemens, δεν δίστασε να καταγγείλλει το γεγονός πως ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα στηρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εάν δεν είχε την υποστήριξη του συστήματος και των μέσων ενημέρωσης η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είχε μπορέσει να κρατηθεί στη θέση του», ενώ επέλεξε να περιγράψει τι θα συνέβαινε εάν οι παραπάνω υποθέσεις αφορούσαν το κυβερνητικό κόμμα και το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα.

«Φανταστείτε τι θα είχε γίνει εάν ένας στενός συνεργάτης του Τσίπρα έκανε ρουσφέτια σε ποινικούς. Εάν ένας υπουργός του ήταν μπλεγμένος με κονδύλια στον τομέα της Υγείας. Τι θα είχε γίνει εάν, όχι η σύντροφος, αλλά ένας τεταρτοξάδερος του πρωθυπουργού είχε μία offshore εταιρεία. Δεν θα μιλάγαμε για τίποτε άλλο» πρόσθεσε.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος σχολίασε με μελανά λόγια την κατάσταση στον τύπο, στεκόμενος στον τρόπο που μεταφέρεται η υπόθεση της εμπολοκής της Μ. Μητσοτάκη στα Paradise Papers, εξυμνόντας την δουλειά που κάνει ο τοπικός τύπος.

«Σήμερα μου έκανε μεγάλη έκπληξη, κοιτώντας τα δημοσιεύματα των ιστοσελίδων που πρόσκυνται στη Νέα Δημοκρατία. Κανονικά, γράφοντας μια είδηση, γράφουμε πρώτα την είδηση και μετά την αντίδραση του ενδιαφερομένου. Αντιθέτως, απο το πρωί παρακολουθούμε δημοσιεύματα για την «απάντηση της Μαρέβας», και σε πολλές περιπτώσεις απουσιάζει παντελώς η ίδια η είδηση. Λεγόμενα «σοβαρά sites» που είχαν μόνο την αντίδραση» σχολίασε αναφορικά με τα ΜΜΕ στη χώρα.

«Ο γραπτός τύπος καταρρέει. Οι επαρχιακές εφημερίδες έχουν μεγαλύτερη κυκλοφορία από τις εθνικές. Στη Λάρισσα, το Βόλο, τα Χανιά. Τα Χανιώτικα Νέα πουλάνε περισσότερο. Κι αυτό διότι δεν προδίδουν τους αναγνώστες τους, σε αντίθεση με τα εθνικά μέσα» κατέληξε ο Στ. Κούλογλου.