Μιλώντας από τα Χανιά την Τετάρτη, ο Σ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του Ποταμιού το 2014 και τόνισε ότι συνεχίζει να είναι αποφασισμένος να νικήσει τα σκουριασμένα μυαλά και να ανοίξει χώρο για τη δημιουργική νέα γενιά.

«Όπως την άνοιξη του 2014 είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το παλιό και να σπρώξουμε μπροστά νέους ανθρώπους, νέα μυαλά στη θέση των σκουριασμένων εγκεφάλων. Σήμερα λέω πως πρέπει να νικήσουμε τα σκουριασμένα μυαλά, να δώσουμε περισσότερο ζωτικό χώρο στους ανθρώπους που δημιουργούν, να σπρώξουμε μπροστά τις νεότερες γενιές και για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον τρόπο πραγματοποίησης των εκλογών της κεντροαριστεράς και εκτίμησε πως θα υπάρχει συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. «Στις ελάχιστες ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες ελπίζω να καταφέρουμε να μεταδώσουμε στον κόσμο την ανάγκη για συμμετοχή. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα θέλαμε μιας και επιθυμούσαμε μία ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα έδινε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να ήταν παρούσα αλλά έστω και έτσι πιστεύω ότι την Κυριακή θα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν για τη νέα προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει το χώρο και την πατρίδα».