Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως η Ελλάδα βρίσκεται επί της ουσίας υπό την ομηρία των δανειστών, καθώς ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί δεν έχουν εξουσία στα χέρια τους, προκειμένου να εφαρμόζουν τις δικές τους αποφάσεις.

«Δεν θα κρατούσα τίποτα από τη θητεία μου ως υπουργός, δεν έχεις εξουσία ως πρωθυπουργός ή ως υπουργός στην Ελλάδα, είμαστε σε μια ιδιότυπη κατάσταση όπου ο δήμαρχος Φιλιατρών έχει περισσότερη εξουσία από τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν απείλησε με Grexit αλλά αρνήθηκε να πάρει δάνειο που δεν θα μπορούσε να αποπληρωθεί.

Αναφερόμενος στη θητεία του ως υπουργός, τόνισε πως στον αποψιλωμένο δημόσιο τομέα βρήκε εργαζόμενους-ήρωες. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τους πρώην συνεργάτες του στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι τον ενόχλησαν οι μαχαιριές που δέχθηκε από τους πρώην συντρόφους του.

Τέλος, δήλωσε ότι μερίδα των ΜΜΕ τον κατηγορούσε μετά την παραίτηση του πως δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο και στη συνέχεια άλλαξαν τις κατηγορίες εις βάρος του και υποστήριζαν πως είχε εναλλακτικό σχέδιο για την φυγή από το ευρώ. Γνωστοποίησε πως το DiEM25 θα λάβει μέρος στις επόμενες ευρωρκλογές.