Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της «17 Νοέμβρη» , Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών, που μέχρι τώρα ήταν αντίθετος στις εισηγήσεις για άδεια στον Δ. Κουφοντίνα.

«Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα», αναφέρουν οι πηγές και επισημαίνουν ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι΄αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση  για χορήγηση διήμερης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, υπήρξαν αντιδράσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που χαρακτήρισε αδιανόητη τη συγκεκριμένη απόφαση. «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Άναυδη δηλώνει η Μπακογιάννη

Την ίδια θέση πήρε και η Ντόρα Μπακογιάννη που υποστήριξε πως είναι άναυδη μετά την χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα. «Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει στην Αθήνα ελεύθερος; Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα. Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα».

Κάθετα αντίθετος ο Καμίνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, τόνισε πως δεν συμφωνεί με τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης. Ερωτηθείς για την διήμερη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα της «17 Νοέμβρη»,  ξεκαθάρισε πως είναι κάθετα αντίθετος καθώς «δεν πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή εγκληματίες σαν τον Κουφοντίνα, με ενδιαφέρει να δω με τι σκεπτικό βγαίνει έξω».