Τον Οκτώβριο στη Βουλή είχε ψηφιστεί η ρύθμιση που τροποποιεί το Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης στον Ελαιώνα με το σχετικό άρθρο το άρθρο 139 του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος», το οποίο έλαβε διευρυμένη στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ αλλά και ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.

Την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων έδωσε την έγκριση του για την χωροθέτηση του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών. Όπως αναφέρεται, αξιολογήθηκαν εννέα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων και 30 ιδιωτικά ακίνητα που είχαν τεθεί στη διάθεση του δήμου για παραχώρηση κατά χρήση, κρίθηκε ως καταλληλότερο ακίνητο το λεγόμενο Οικοδομικό Τετράγωνο 17, ιδιοκτησίας Δήμου Αθηναίων, στον Ελαιώνα.

Επισημαίνεται πως η περιοχή όπου χωροθετήθηκε το αποτεφρωτήριο  θα διαμορφωθεί σαν πάρκο, με μικρό ποσοστό (5%) των 60 στρεμμάτων να καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του κέντρου αποτέφρωσης -το υπόλοιπο θα αναδειχθεί με δεντροφυτεύσεις και πράσινο. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής συνεχίζουν να αντιδρούν στην απόφαση αυτή, παρά τις διαβεβαιώσεις του Γ. Καμίνη πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα τους.