Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Δραγασάκης μίλησε «για το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και τις τρέχουσες εξελίξεις» και εκτίμησε πως ο κύκλος των μνημονίων και της επιτροπείας από τους δανειστές ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2017, με την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.

Όπως υποστήριξε, «τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει το ειδικό καθεστώς επιτροπείας. Θα έχουμε τους περιορισμούς που ισχύουν για την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά θα έχουμε βαθμούς ελευθερίας που σήμερα στερούμαστε» και πρόσθεσε ότι ο ιστορικός κύκλος της κρίσης, των Μνημονίων και της επιτροπείας ολοκληρώνεται.

Αναφερόμενος στο πολιτικό πλάνο της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι οι βαθμοί ελευθερίας στην άσκηση πολιτικής δεν είναι κάτι δεδομένο ή αμετάβλητο και χειάζεται διεκδίκηση, ενάντια στη δεξιά ρητορική περί «άσκοπης διαπραγμάτευσης» που στοχεύει στην υιοθέτηση της ηττοπάθειας.

Τέλος, στάθηκε στην προοπτική για την Αριστερά και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε στην εύκολη επιλογή της αντιπολίτευσης. «Η Αριστερά φιλοδοξεί ν αλλάξει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη. Γι αυτή την Αριστερά, στην Ελλάδα, το τέλος των Μνημονίων είναι η αρχή μιας νέας περιόδου για την υπεράσπιση, κατοχύρωση και προαγωγή των λαϊκών συμφερόντων. Κι αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη 4ετία».