Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα αποθέματα καυσίμων της Υεμένης θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και τα αποθέματα εμβολίων εξαντλούνται σε έναν μήνα, αν ο υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτικός συνασπισμός δεν επιτρέψει να φθάσει βοήθεια στο λιμάνι Χοντέιντα και το αεροδρόμιο της Σαναά, σύμφωνα με την αντιπρόσωπο της UNICEF στη χώρα.
 
Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, η Ελίζαμπεθ Ράσμουσεν, αναπληρώτρια διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, κατήγγειλε ότι εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές, τις χερσαίες μάχες και το κλείσιμο των λιμανιών, τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται σαν «όπλο πολέμου» στην Υεμένη, την ώρα που χιλιάδες άμαχοι στη χώρα κινδυνεύουν από τον λιμό. «Η Υεμένη βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού, η χολέρα επιδεινώνει τη δραματική διατροφική κρίση και τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται σαν όπλο πολέμου», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Ράσμουσεν.
 
Περισσότεροι από 8.650 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και σχεδόν 58.600 τραυματιστεί στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με την οργάνωση, οπότε επενέβη στη χώρα ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι.