Μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της Καβάλας, ο Δ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε τις προβλέψεις των δανειστών για να εκφράσει την ικανοποίηση της κυβέρνησης σχετικά με το κλίμα γύρω από την ελληνική οικονομία. «Εμείς ακούμε με ικανοποίηση και τις προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών, ειδικά της Κομισιόν, οι οποίες δείχνουν ότι το κλίμα στην ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί κατά πολύ».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το 208 και το 2019 θα κλείσουν με ρυθμούς ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης συγκριτικά με το 2017 και με αυτό τον τρόπο θα μπουν ισχυρά θεμέλια για την ανάπτυξη της χώρας. «Βλέπουμε τις προβλέψεις, οι οποίες μιλούν για μια αρκετά δυναμική ανάκαμψη, η οποία ξεκινάει το 2017 και ακόμα πιο υψηλή το 2018 και το 2019. Ήδη ξέρουμε ότι το 2017, για πρώτη φορά, θα κλείσει με ρυθμούς ανάπτυξης που θα είναι κοντά στο 2%, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Το σημαντικότερο είναι ότι φαίνεται, από τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, ότι αυτό δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο, αλλά ότι αντιθέτως σιγά σιγά μπαίνουν ισχυρά θεμέλια για μια βιώσιμη μακρόπνοη ανάκαμψη και ανάπτυξη».

(Πάλι) Γυρίζουμε σελίδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα και περνάει σε φάση δυναμικής ανάπτυξης. «Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα και περνάει σε μια φάση δυναμικής ανάκαμψης με βελτίωση όλων των θεμελιωδών μεγεθών της».

Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει και δεν επαναπαύεται στα όσα έχει πετύχει γιατί υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα, με πρώτο αυτό της ανεργίας. «Σε καμιά περίπτωση εμείς δεν πανηγυρίζουμε, ούτε επαναπαυόμαστε, διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με τη μέγιστη σοβαρή δυνατότητα. Το ζήτημα της ανεργίας είναι ύψιστη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση».