Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Περιστερίου αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν “καμπάνες”. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».


Φωτογραφικός διαγωνισμός του δήμου Περιστερίου στη Διαύγεια;

Νωρίτερα ένα πολύ περίεργο σημείωμα σε προκήρυξη του δήμου Περιστερίου για τη διενέργεια «συνοπτικού» διαγωνισμού για προμήθεια αδρανών υλικών ύψους 40.000 ευρώ δημιούργησε ερωτήματα για τη διαφάνεια της διαδικασίας. Η φράση «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το» συνοδεύει ως σχόλιο τις διατάξεις των κριτηρίων της επιλογής των διαγωνιζόμενων εταιρειών, σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, στο άρθρο 9 για τα κριτήρια επιλογής και στην 4η διάταξη της παραγράφου 9.3 για την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα των υποψήφιων διαγωνιζομένων, αναφέρεται πως ένα από τα κριτήρια επιλογής είναι να έχει εκτελέσει τρεις τουλάχιστον παρόμοιες συμβάσεις την τελευταία τριετία.
 
Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως στην περιγραφή της επίμαχης διάταξης υπάρχει ένα σημείωμα προς τον «Κώστα», καλώντας τον να προσαρμόσει τη διάταξη στους «προμηθευτές που θέλουμε».

Το γεγονός πως την πράξη της Οικονομικής Επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου για την προκήρυξη του διαγωνισμού, που αγγίζει το κόστος των 40.000 ευρώ, υπογράφει ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και ο αντιδήμαρχος του δήμου, δημιουργεί την ανάγκη εξηγήσεων από τον δήμο Περιστερίου.

Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο (στη σελίδα 8 το επίμαχο σχόλιο):