Η συγκέντρωση στη Βαρσοβία οργανώθηκε από ακροδεξιές οργανώσεις όπου 60.000 Πολωνοί φώναζαν συνθήματα όπως «Θεός, τιμή, πατρίδα», «Δόξα στους ήρωές μας», «Αγνή Πολωνία, λευκή Πολωνία» και «Έξω οι πρόσφυγες».
 
Σύμφωνα με την Independent, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ανάγκη να αντισταθούν στους φιλελεύθερους και να υπερασπιστούν τις παραδοσιακές πολιτικές αξίες.
 
Οι διοργανωτές περιελάμβαναν το National –  Radical Camp, το Εθνικό Κίνημα και την Πολωνική Νεολαία, ριζοσπαστικές οργανώσεις που εντοπίζουν τις ρίζες τους σε αντισημιτικές ομάδες που δραστηριοποιούνται πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν την ερυθρόλευκη σημαία της χώρας ενώ κάποιοι άναψαν φλόγες και πέταξαν κροτίδες. Κάποιοι μάλιστα Άλλοι έφεραν πανό που απεικόνιζε τη φάλαγγα, σύμβολο των νεοναζί που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930.
 
Παρά το γεγονός πως το συντηρητικό κόμμα δε συμμετείχε στην πορεία, το TVP, ΤΟ κρατικό κανάλι της Πολωνίας, απέδιδε στην πορεία τον τίτλο «πορεία πατριωτών».


 

Ο Ράφαλ Πανκόφσκι, ο επικεφαλής της αντιεξουσιαστικής ένωσης Never Again, λέει ότι παρά τις αναφορές στον Θεό, η πορεία δεν πρέπει να θεωρείται εμπνευσμένη από θρησκευτικές πεποιθήσεις.
 
«Γνωρίζουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ο πιο θρησκευόμενος άνθρωπος και νομίζω ότι οι περισσότεροι από τους διοργανωτές δεν είναι και πολύ θρησκευόμενοι, όμως χρησιμοποιούν τον Χριστιανισμό ως σήμα κατατεθέν, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι να είσαι κατά του Ισλάμ» τονίζει.