Η επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Svenska Dagbladet υπογράφεται από μερικά από τα πιο διάσημα αστέρια του κινηματογράφου και του θεάτρου στη Σουηδία , μεταξύ των οποίων η Σοφία Χέλιν , η Αλεξάντρα Ράπαρτοτ, η Χέλενα Μπέργκστρομ , η Λία Μπόισεν και η Λίνα Τσέιντζ.

Στην επιστολή περιγράφονται με λεπτομέρεια συγκλονιστικά στοιχεία ανάρμοστων συμπεριφορών από βιασμό έως σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση στη σουηδική βιομηχανία θεάτρου, χωρίς να αναφέρονται ούτε τα θύματα ούτε οι δράστες.

«Όλο το συνεργείο και οι ηθοποιοί μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο. Εκεί που καθόμουν το βράδυ, άκουσα τον σκηνοθέτη και τον ηθοποιό που υποδυόταν τον σύζυγό μου να μιλάνε για το ποιος θα έρθει πρώτος σε μένα, στο δωμάτιό μου. Όλο το βράδυ προσπαθούσαν να μπουν στο δωμάτιό μου, τόσο από την πόρτα όσο και από το παράθυρο Ζήτησα από έναν άνδρα ηθοποιό, τον οποίο δεν γνώριζα, να με προστατεύσει. Είμαι ευγνώμων σε αυτόν» αναφέρει μία από τις 20 ανώνυμες ιστορίες.
Άλλες ιστορίες αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, εκρήξεις οργής , εκφοβισμούς, απειλές και άλλα περιστατικά,

«Δεν θα είμαστε πλέον σιωπηλοί», υποσχέθηκαν σχεδόν οι 600 υπογράφουσες την επιστολή. «Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν και το δικαστικό σύστημα να επιτελέσει το έργο του, όταν υπάρχει λόγος γι αυτό».