Σε πρώτο βαθμό ο ψυχίατρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής(ΨΝΑ), Κωνσταντίνος Παρασχάκης, που ήταν στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε πρόσφατα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που επέβαλε στις 27 Ιουνίου ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα.

Σημειώνεται, ότι ο ψυχίατρος του ΨΝΑ είχε παραδεχθεί πως το 2012 έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Η. Παναγιώταρο, Ι. Βουλδή, Ε. Μπούκουρα, Π. Ζησιμόπουλο και Α. Γκλέτσο κρίνοντάς τους ικανούς να οπλοφορούν και με τον ισχυρισμό πως δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχικό ή σωματικό νόσημα.

Ο ψυχίατρος ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 και υποψήφιος βουλευτής το 2012. Πλέον, ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και συμμετέχει στην οργάνωση Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση όπου είναι υπεύθυνος του τομέα Υγείας. 

Υπενθυμίζεται ότι αυτός χορήγησε και το πιστοποιητικό που παρουσίασε η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, με βάση το οποίο πέτυχε μία από τις πολλές αναβολές της δίκης της για το μαχαίρωμα Αφγανού το 2011 στον Αγιο Παντελεήμονα, για το οποίο καταδικάστηκε μετά από έξι χρόνια.