«Για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική» δήλωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, προκαλώντας την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά.
 
«Είχες μια κληρονομιά, είχε κάποιος χρήματα, γίνεσαι ισχυρότερος. Ήταν ο πατέρας σου πολιτικός; Αρα πιθανότατα να γίνεις κι εσύ πολιτικός σε σχέση με κάποιον που δεν έχει την κληρονομική ισχύ. Εγώ δεν θέλω αυτή την κοινωνία» πρόσθεσε στη συνέντευξή του ο υποψήφιος αρχηγός.
 
«Είναι πολιτική μου επιλογή να μην μπαίνω σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος», απάντησε την Τρίτη σε αντίστοιχη συνέντευξή της στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό η Φ. Γεννηματά.
 
«Προφανώς δε βοηθούν αυτές οι δηλώσεις. Τι σημαίνει οικογενειοκρατία. Το ακούω 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν υπήρχε ποτέ τζάκι της πολιτικής. Πολεμήθηκε από τους μηχανισμούς», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε ακόμη, πως πέρασαν έξι χρόνια από τη στιγμή που πέθανε ο Γιώργος Γεννηματάς για να δραστηριοποιηθεί με την πολιτική. «Δεν με αφορά ο όρος οικογενειαοκρατία. Κανείς δεν μπορεί να έχει μία θέση επειδή φέρει το όνομα κάποιου», είπε.
 
Κατά τ' άλλα, ο Ν. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε για την ίδρυση ενός θεσμικού κόμματος, εγγυόμενος παράλληλα για την «προοπτική της Δημοκρατικής Παράταξης». Από τη μεριά της, η Φ. Γεννηματά υποστήριξε πως ο κόσμος έστειλε μήνυμα στήριξης στο εγχείρημα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως έχουν ανησυχήσει πολύ» από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία.
 
Πριν ανοίξουν ξανά οι κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, οι δύο υποψήφιοι αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε τηλεοπτικό debate, πιθανότατα την Πέμπτη, ενώ τη Δευτέρα υπήρξε και τηλεφωνική τους επικοινωνία, με τους δύο να συμφωνούν στον στόχο τους για ευρεία συμμετοχή του κόσμου στον επαναληπτικό γύρο.