Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Ναυτεμπορική για το πρώτο δεκάμηνο κάθε έτους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρατηρείται εντυπωσιακή αύξηση των μετατροπών των συμβάσεων πλήρους εργασίας σε μερικής, καθώς και αύξηση του ποσοστού ελαστικής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις.
 
Κατά το δημοσίευμα, μόνο το τελευταίο έτος, 29.689 αλλαγές συμβάσεων καταγράφηκαν, και το ένα τρίτο τους μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, που ακολουθούν το καλοκαίρι. Όπως σημειώνεται, η περίοδος αυτή παρουσιάζει αξιοσημείωτη δραστηριότητα στη μετατροπή συμβάσεων,  καθώς περιορίζεται η τουριστική δραστηριότητα, με το βάρος να πέφτει στον εργαζόμενο.
 
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως το πρώτο δεκάμηνο του 2017 καταγράφηκαν περισσότερες αλλαγές συμβάσεων από πλήρη σε μερική απασχόληση απ' ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια, για τα οποία η «Εργάνη» περιλαμβάνει στοιχεία.
 
Ο αριθμός μετατροπών στο πρώτο δεκάμηνο κάθε έτους ήταν οι εξής: το 2014 καταγράφηκαν 21.243 αλλαγές, το 2015 αυξήθηκαν στις 25.939, το 2016 ανήλθαν στις 26.949, για να φτάσουν φέτος στις 29.689 αλλαγές συμβάσεων.
 
Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία, όπως δημοσιεύτηκαν από την οικονομική εφημερίδα:


 
Όπως τονίζεται, το στοιχείο των μετατροπών συμβάσεων σε συνδυασμό με την απόλυτη κυριαρχία της μερικής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το 2012.
 
Επισημαίνεται ακόμη, ότι από τα συνολικά στοιχεία του πρώτου δεκαμήνου του έτους, δηλαδή στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2017, το 54,4% των νέων θέσεων εργασίας ήταν μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας και το υπόλοιπο 45,6% των νέων θέσεων που δημιουργήθηκαν ήταν για πλήρη εργασία. Σε απόλυτους αριθμούς προσλήψεων στο πρώτο δεκάμηνο του έτους από τα 2.058.515 νέων θέσεων εργασίας, οι 938.851 ήταν για πλήρη απασχόληση, ενώ 1.119.664 θέσεις ήταν για μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία.
 

Οι τρεις κατηγορίες «μερικώς» εργαζόμενων

 
Όπως εξηγεί η Ναυτεμπορική, μετά από οκτώ και πλέον χρόνια οικονομικής ύφεσης και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, οι μορφές της μερικής απασχόλησης διακρίνονται σε τρεις τύπους ελαστικής εργασίας.
 
Από τη μία, οι εργαζόμενοι που βλέπουν τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται από πλήρους σε μερικής απασχόλησης. Σημειώνεται πως αυτό σημαίνει συνήθως αλλαγή ωραρίου με μικρότερο, με απασχόληση συχνά κάτων των έξι ωρών.
 
Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται οι εργαζόμενοι που συναινούν σε εκ περιτροπής απασχόληση, με προϋπόθεση, βάση του νέου θεσμικού πλαισίου, την έγγραφη ατομική σύμβαση.
 
Στην τρίτη κατηγορία συναντάμε τους εργαζόμενους που υποχρεώνονται από τον εργοδότη τους σε εκ περιτροπής απασχόληση.