Ξεκινάει επίσημα η κίνηση για το swap που αναμενόταν το προηγούμενο διάστημα. Το swap έχει στόχο τα υφιστάμενα ομόλογα να ανταλλαχθούν με:
 
-τίτλο με κουπόνι 3,5% που λήγει 30 Ιανουαρίου του 2023
 
-τίτλο με κουπόνι 3,75% που λήγει 30 Ιανουαρίου του 2028
 
-τίτλο με κουπόνι 3,9% που λήγει 30 Ιανουαρίου του 2033
 
-τίτλο με κουπόνι 4% που λήγει 30 Ιανουαρίου του 2037
 
-τίτλο με κουπόνι 4,2% που λήγει 30 Ιανουαρίου του 2042
 
Οι BNP Paribas, η Citigroup Global Markets Limited, η Deutsche Bank AG, το υποκατάστημα του Λονδίνου, η Goldman Sachs, η HSBC Bank plc και η Merrill Lynch International πρόκειται να αναλάβουν να διεκπεραιώσουν τη συναλλαγή με τους διεθνείς επενδυτές.
 
Η Alpha Bank , η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς  ενεργούν ως Co-Dealers Managers σε σχέση με τους εγχώριους επενδυτές και ως πράκτορες πληροφοριών και ανταλλαγής.
 
Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση της ανταλλαγής των υφιστάμενων ομολόγων θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της ρευστότητας της δευτερογενούς αγοράς. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει, αυτό που τεχνικώς ονομάζεται «καμπύλη επιτοκίων», συμβάλλοντας συνακάλουθα, στην επάνοδο της χώρας στις αγορές.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές τον περασμένο Ιούλιο μετά από αποχή περίπου 3 ετών, εκδίδοντας 5ετή ομόλογα συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση όμως οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου τόσο για φέτος όσο και για το 2018, είναι πλήρως καλυμμένες από τα χρήματα του τρίτου προγράμματος.