Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, το debate θα προβληθεί στις 21.00 ή στις 22.00 στην ΕΡΤ1, θα διαρκέσει μία ώρα και θα γίνουν 20 ερωτήσεις. Σημειώνεται πως ούτε σε αυτή την τηλεοπτική μάχη θα υπάρξει δυνατότητα ανταλλαγής ερωτήσεων μεταξύ των υποψηφίων.

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η ένταση μεταξύ των δύο έχει αρχίσει να ανεβαίνει, μετά τις αιχμές του Ν. Ανδρουλάκη για οικογενειοκρατία και την φανερή ενόχληση της Φ. Γεννηματά.

 
Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, το debate αναμένεται να παρουσιάσει η Δώρα Αναγνωστοπούλου μαζί με δύο δημοσιογράφους, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει ο Παύλος Τσίμας και ένας ακόμη δημοσιογράφος. 
 
Κατά την τηλεμαχία θα υπάρξουν δυο κύκλοι ερωτήσεων, ο πρώτος για την υπό δημιουργία παράταξη και ο δεύτερος γενικότερα την πολιτική ζωή της χώρας.
 
Υπογραμμίζεται τέλος, πως μοναδική περίπτωση να ανασταλεί η τηλεμαχία είναι η καθυστέρηση της ψήφισης του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την ίδια μέρα. Σε αυτή τη περίπτωση η Φ. Γεννηματά θα είναι αδύνατο να παραστεί στο τηλεοπτικό στούντιο της ΕΡΤ καθώς θα βρίσκεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.