Με κείμενο που έχει αναρτήσει στο indymedia, η ομάδα που προχώρησε στην κατάληψη του κτηρίου, υποστηρίζει ότι με αυτή την ενέργεια, «αποφασίσαμε να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων. Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια. Άνθρωποι από μια κυβέρνηση που αφου αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων».

Οι αντιεξουσιαστές προτρέπουν σε «εξέγερση εδώ και τώρα» και ζητούν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση των μεταναστών που συνελήφθησαν μετά την εξέγερση της Μόριας και την ικανοποίηση των αιτημάτων “των φυλακισμένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση».

Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας μελών του επαναστατικού αγώνα αλλά και των αιτημάτων φυλακισμένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.

«Σήμερα 15 Νοέμβρη 2017 προχωρήσαμε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για να φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη» επισημαίνουν μεταξύ άλλων στο κείμενό τους. 

Αντίδραση των Φ.Σ. Αθήνας

Η κατάληψη των αντιεξουσιαστών προκάλεσε την αντίδραση των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας, που καλούν τα άτομα να αποχωρήσουν άμεσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου, καθώς με την κίνηση τους «ενισχύουν το σχέδιο των δυνάμεων καταστολής να εμποδίσουν και να διαλύσουν τον τριήμερο εορτασμό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυναμεις καταστολης να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτη τη στιγμή στο χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν αμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων. 

Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι διμοιρίες από το χώρο του Πολυτεχνείου! Η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού.

Αποχώρηση των καταληψιών ζητεί η Επιτροπή Εορτασμού

Την αποχώρηση των καταληψιών από τους χώρους του Πολυτεχνείου ζητεί η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973, τονίζοντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν πρέπει να λυθεί με μέσα καταστολής. 

H Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973, σε απόφασή της, επισημαίνει ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πρέπει να λυθεί με πολιτικούς όρους και στη βάση του νοήματος της εξέγερσης του Νοέμβρη και όχι με μέσα καταστολής».

Παράλληλα, σημειώνει ότι θεωρεί βασική προϋπόθεση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου «την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στους χώρους του ΕΜΠ». Ακόμη, υπογραμμίζει ότι ο φυσικός χώρος εορτασμού του Πολυτεχνείου είναι ο ιστορικός χώρος του ΕΜΠ, στον οποίο έλαβαν χώρα τα γεγονότα του '73 και ότι «κάθε άλλη συζήτηση υποτιμά και υποσκάπτει το νόημα του εορτασμού».