Η ευρεία διυπουργική σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων των συμβολαιογράφων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Τετάρτης.
 
Από την πλευρά της κυβέρνησης παρόντες ήταν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με τον Σ. Κοντονή να επαναλαμβάνει μετά τη σύσκεψη τη βεβαιότητα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου.
 
Πρόσθεσε δε ότι «τα βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους, οι σύλλογοι των οποίων πρέπει να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουν την αποχή τους. Ενώ ερωτηθείς αργότερα ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως η σύσκεψη «πήγε πολύ καλά».


«Διασφαλίσεις» για τους συμβολαιογράφους

 
Σύμφωνα με τον ίδιο, έλαβαν από την κυβέρνηση «απόλυτες διασφαλίσεις» πως δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους, με την αυστηροποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Όπως ανέφερε, οι γενικές συνελεύσεις με θέμα την αναστολή της αποχής θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Από πλευράς του, ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας, έκανε λόγο για «κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση», ενώ τόνισε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν στις 29 του μήνα.
 
Υπενθυμίζεται ότι για τους θεσμούς, των οποίων οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου, το θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών αποτελεί μείζον θέμα στο πλαίσιο της γ' αξιολόγησης.