Στη συνάντηση μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, καθώς και εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη συνάντηση η κυβέρνηση έκανε δεκτά, τοσο τα ζητήματα ασφάλειας που έθεταν οι συμβολαιογράφοι που θα αντιμετωπίσει με σχετική νομοθετική ρύθμιση, καθώς και τη σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του συμβολαιογραφικού συλλόγου και των συναρμόδιων υπουργείων, η οποία θα υποβάλλει προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών.
 
Επίσης, έγινε δεκτό το αίτημα να έχει την εποπτεία για τη λειτουργεία του συστήματος κατά τους πρώτους πλειστηριασμούς το υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Όπως αναφέρθηκε από τους συμβολαιογράφους σύμφωνα με το In.gr, «κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση», οι οποίοι αναμένεται να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις την ερχόμενη εβδομάδα με θέμα την αναστολή της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς.