Τον Δεκέμβριο θα οργανωθεί στην Πράγα μια σύνοδος ευρωπαϊκών κομμάτων που εναντιώνονται στη μετανάστευση, ο Τόμιο Οκάμουρα, σημειώνοντας ότι σκοπός της συνόδου είναι «να συζητήσουμε ένα νέο μοντέλο ευρωπαϊκής συνεργασίας, βασισμένης σε μια ένωση κυρίαρχων κρατών, ελεύθερων από τη δικτατορία των Βρυξελλών, που θα επιδιώκουν αμοιβαία οφέλη».
 
Μέλη του SPD εξελέγησαν στη Βουλή στις εκλογές του Οκτωβρίου στην Τσεχική Δημοκρατία, έπειτα από μια εκστρατεία με μια ανοιχτά αντιμεταναστευτική και ευρωσκεπτικιστική πλατφόρμα.
 
Σύμφωνα με τον Τ. Οκάμουρα στη σύνοδο αναμένεται να πάρουν μέρος η Μαρίν Λεπέν, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ο Χέερτ Βίλντερς του Κόμματος της Ελευθερίας της Ολλανδίας, ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά της Ιταλίας ή ανώτερα στελέχη του κόμματός του, καθώς και στελέχη του κόμματος των Ελεύθερων (FPÖ) της Αυστρίας, του ακροδεξιού κόμματος που αναμένεται να συμμετέχει στον επόμενο αυστριακό κυβερνητικό συνασπισμό.
 
Σημειώνεται ότι η Τσεχία είναι μια από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης οι κυβερνήσεις των οποίων έχουν εναντιωθεί στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα.