Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ανακοινώσει ότι όσα φαρμακεία της Μάνδρας δεν επλήγησαν από την κακοκαιρία θα έμεναν ανοιχτά έως τις 23:00, δεδομένου ότι τα περισσότερα φαρμακεία της περιοχής καταστράφηκαν.
 
Τα φαρμακεία είναι τα εξής:
 
16/11  ΜΑΡΤΖΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΤΡ. ΡΟΚΚΑ 56, ΜΑΝΔΡΑ, 210-5555550
 
17/11  ΡΟΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΛΑΜΑΝΑΣ & ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 7,  ΜΑΝΔΡΑ, 210-5541344
 
18/11  ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤ., ΣΤΡ. ΡΟΚΚΑ 84, ΜΑΝΔΡΑ, 210- 5556375
 
19/11  ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡ., ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΜΑΝΔΡΑ, 210 -5541721
 
Για τις εφημερίες της Μάνδρας και της Ελευσίνας μπορεί το κοινό να ενημερώνεται και στο www.fsa.gr
 
Έκκληση για τη μέριμνα των πολιτών προς τα αδέσποτα ζώα των περιοχών της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις σφοδρές καταιγίδες, απευθύνει η  Φιλοζωϊκή Κίνηση Μεγάρων – Ν.Περάμου.
 
Σε ανάρτηση της στο Facebook αναφέρει:
 
Η περιοχή μας ζει έντονα καιρικά φαινόμενα..Η σφοδρή κακοκαιρία εχει πλήξει πολίτες και ζώα..
 
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ όσους απο εσας έχετε τη δυνατότητα να βοηθήσετε με πρόχειρα καταλύματα τα αδέσποτα της γειτονιάς σας, δώστε τους τροφη, ανοίξτε τις αυλές σας και παραχωρήστε μια στεγνή γωνιά να προστατευτούν απο τη θεομηνία..!!!
Τα αδεσποτάκια μας μας έχουν όλους ανάγκη τις επόμενες ημέρες όπου η κακοκαιρία θα συνεχιστεί..!!!ΒΟΗΘΗΣΤΕ-ΣΩΣΤΕ ένα αδέσποτο..!!!
 
Όσοι έχετε τα σκυλάκια σας ( ή ιπποειδή) έξω δεμένα ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να τα μεταφέρετε σε ασφαλή χωρο και ψηλά..Μην τα εγκαταλείψετε σε περίπτωση πλημμύρας..Τα ζώα σας σας έχουν ανάγκη..
 
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ..Να ειστε σε επιφυλακή και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τα ζώα σας..
 
Στο μεταξύ η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) ανακοίνωσε ότι ότι διαθέτει το δίκτυο της στην διάσωση των ζώων σε όλη την Ελλάδα με τους κτηνιάτρους – μέλη της.
 
Η ΕΔΚΕ ανάρτησε επίσης στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ένα συγκλονιστικό βίντεο, με ένα άλογο που προσπαθεί να σωθεί από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου στη Μάνδρα Αττικής.