Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, έδωσε την Παρασκευή προθεσμία δύο εβδομάδων στο Λονδίνο για να υποβάλει μια βελτιωμένη πρόταση αναφορικά με τη διευθέτηση του λογαριασμού που θα κληθεί να πληρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο για την αποχώρησή του, ενώ στις Βρυξέλλες γίνεται λόγος για 60 δισεκατομμύρια ευρώ.
 
«Δεν είναι αυτή η προθεσμία που συγκρατώ», είπε όμως ο Ντ. Ντέιβις στη διάρκεια ενός φόρουμ επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στο Βερολίνο, που οργάνωσε η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
 
«Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι αυτή του ΕυρωπαϊκούΣυμβουλίου του Δεκεμβρίου, αυτή είναι η ημερομηνία λήψης αποφάσεων», συνέχισε ο Βρετανός υπουργός, αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της 14ης και 15ης Δεκεμβρίου.
 
Τα χρήματα που θα κληθεί να καταβάλει το Λονδίνο για το Brexit είναι ένα από τα βασικά εμπόδια στις συνομιλίες της Βρετανίας με την Ε.Ε., ήδη από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, τον Ιούνιο. Το «διαζύγιο» με την ΕΕ είναι προγραμματισμένο να γίνει στα τέλη του Μαρτίου του 2019.