Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, έχουν ήδη συλληφθεί είκοσι δύο άνθρωποι που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα, ενώ θεωρούνται επίσης πως είχαν επαφή με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιούλιο 2016, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
 
Τον τελευταίο χρόνο έχουν συλληφθεί 50.000 άτομα με την κατηγορία συμμετοχής στο πραξικόπημα οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους. Άλλοι περίπου 150.000, ανάμεσά τους καθηγητές, δικαστές και στρατιωτικοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.
 
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται με βάση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε μετά το πραξικόπημα, είναι απαραίτητα εξαιτίας των απειλών για την ασφάλειά της που δέχεται η χώρα. 
 

Η Τουρκία μειώνει τη χρηματοδότηση προς το ΣτΕ
 

Η τουρκική κυβέρνηση έκανε γνωστό πως θα μειώσει τη χρηματοδότησή της προς το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον οργανισμό που μεριμνά για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς διαμαρτύρεται για το βραβείο που απένειμε στον Τούρκο δικαστή Μουράτ Αρσλάν, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση κατηγορούμενος ότι εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
 
Αυτό το βραβείο ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την τουρκική κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπουργών για το θέμα του προϋπολογισμού, στην Άγκυρα.
 
«Δεν μπορώ να δίνω τα χρήματα του λαού μου σε έναν οργανισμό που βραβεύει έναν χρήστη του ByLock. Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης» τόνισε.