Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους την Παρασκευή, ο Γ. Μανιάτης δήλωσε πως έχουν αγωνιστεί από κοινού με τον Ν. Ανδρουλάκη για την συγκρότηση του νέου φορέα της κεντροαριστεράς και υπογράμμισε πως επιβάλλεται να συμπορευτούν όλοι με τη νέα γενιά. Σε κοινή τους ανακοίνωση, κάλεσαν τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στηρίξουν το όραμα για την πολιτική ανανέωση της παράταξης και του πολιτικού συστήματος.

Από την πλευρά του, ο Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι ο Γ. Μανιάτης ως επικεφαλής της Επιτροπής για τη Σοσιαλδημοκρατία, εργάστηκε με ενωτικό όραμα για να οδηγηθούμε στο πρώτο μεγάλο βήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και από εκεί στην σημερινή μεγάλη προσπάθεια για την συνολική ενοποίηση του προοδευτικού χώρου.

Παράλληλα, κάλεσε τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς να βρεθούν και στις 19 Νοεμβρίου στις κάλπες με τη μαζικότητα που το έπραξαν στις εκλογές του πρώτου γύρου. «Με τον Γιάννη πιστεύουμε σε κοινές αξίες και παλεύουμε μαζί για την πολιτική ανανέωση της παράταξης, τον ευχαριστώ για τα θερμά του λόγια, καλούμε και τους 210.000 προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν ξανά μαζικά στις κάλπες της Κυριακής, να στηρίξουν με την ψήφο τους την ανανεωτική και σύγχρονη προοπτική της νέας προοδευτικής παράταξης».