Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Δ. Παπαγγελόπουλος εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει πως η δημοσιονομική υπεραπόδοση είναι αποτέλεσμα υπερφορολόγησης που πλήττει τη μεσαία τάξη, τονίζοντας ότι παρουσιάζει έλλειμμα αξιοπιστίας, ενώ υποστήριξε πως η σημερινή κυβέρνηση είναι έτοιμη να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την κρίση που δημιούργησαν το φαύλο παλαιό πολιτικό σύστημα και η οικονομική ελίτ της χώρας.

«Η αντιπολίτευση εμφανίζει μέγα έλλειμμα πολιτικής και αξιοπιστίας λόγω των κατ' εξακολούθηση εσφαλμένων πολιτικών επιλογών της και προσπαθεί απεγνωσμένα να το ισοσκελίσει με περισσή υποκρισία και ψευδείς ισχυρισμούς.

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν και δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ ότι η κρίση στην πατρίδα μας, τα μνημόνια, η υπερφορολόγηση, η οικονομική και ψυχολογική εξουθένωση όχι μόνο της μεσαίας τάξης αλλά σχεδόν ολόκληρου του ελληνικού λαού, δεν οφείλεται στη σημερινή κυβέρνηση αλλά στο φαύλο παλαιό πολιτικό σύστημα και στην εγκληματικά κακομαθημένη οικονομική ελίτ της χώρας.

Επιπλέον, ο ελληνικός λαός αυτό που διαισθανόταν και γι' αυτό εμπιστεύθηκε τον Τσίπρα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το βλέπει να πραγματοποιείται. Η σημερινή κυβέρνηση σύντομα θα βάλει τέλος στα μνημόνια και στη κρίση που τα προκάλεσαν. Μέχρι τότε θα εξακολουθήσει να προστατεύει τους ασθενέστερους οικονομικά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Ερωτηθείς για την υπόθεση των Paradise Papers, απέφυγε με έμμεσο τρόπο να απαντήσει και επανέλαβε πως η οικονομική ελίτ και το παλαιό πολιτικό σύστημα οδήγησαν στην εξαθλίωση των πολιτών, οι οποίοι δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα όσα βιώνουν.

«Το φαύλο παλαιό πολιτικό σύστημα από κοινού με την κακομαθημένη οικονομική ελίτ της χώρας, όχι μόνο οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική, ηθική και πολιτική χρεοκοπία, αλλά προσπάθησαν και προσπαθούν να διασωθούν μαζί με τα προνόμιά τους σε βάρος του ελληνικού λαού αδιαφορώντας για την εξαθλίωσή του. Αυτό το έγκλημα δεν παραγράφεται στη συνείδηση των Ελλήνων και γι' αυτό παλινόρθωση των Βουρβόνων της διαπλοκής δεν πρόκειται να υπάρξει».