Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΤτΕ, «διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι ένας εκ των Υποδιοικητών της βρίσκεται σε λίστα μετόχων εξωχώριων εταιριών που δημοσιεύτηκε χθες και διευκρινίζει ότι πρόκειται περί απλής συνωνυμίας».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το Διεθνές Κονσόρτσιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις και στοιχεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πάνω από 230 ονόματα Ελλήνων πολιτών, καθώς και ελληνικές διευθύνσεις.

Ο όρος «Ελλάδα» αναφέρεται σε περισσότερα από 19.000 έγγραφα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, συμβολαίων και συμβάσεων. Συνολικά, καταγράφονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα, με την πλειονότητά τους να εντοπίζεται στην Αττική και κυρίως σε περιοχές όπως η Εκάλη, η Πολιτεία, ο Διόνυσος, το Παλαιό και το Νέο Φάληρο, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, η Αγία Παρασκευή, η Κηφισιά, η Βουλιαγμένη και η Βούλα.

Την Πέμπτη, η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη, διέταξε τη διενέργεια έρευνας για φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν offshore εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους και τα ονόματα που αφορούν Έλληνες οι οποίοι ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αναμένεται να περάσουν από «κόσκινο».

Το ΤΡΡ έχει ξεκινήσει να «ψαρεύει» από τη λίστα τα ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα.