Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, η περιφερειάρχης Αττικής υπογραμμίζει πως  επιβάλλεται «μηδενική ανοχή σε παραβάσεις και αυθαιρεσίες» που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές και ότι «ήρθε η ώρα για μεταρρυθμίσεις και κατεδαφίσεις».
 
Ακόμη, η Ρ. Δούρου διαπιστώνει πως οι συνέπειες της καταστροφικής καταιγίδας «συνέβη σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής, που σωρεύει δομικά προβλήματα εδώ και δεκαετίες», επιλέγοντας να αναφερθεί στα έργα που γίνονται στην περιοχή.
 
Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εκτελούνται και είναι υπό δημοπράτηση έργα ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ. Απόλυτα «στοχευμένα», όπως: οι διευθετήσεις των χειμάρρων Αγ. Ιωάννη και Σούρες Θριασίου πεδίου, τμήμα του παραποτάμου Σαρανταποτάμου και η εκτροπή του χειμάρρου Αγ. Αικατερίνης.
 
Παράλληλα, η Ρ. Δούρου διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη μελέτη βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειας χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υπόθεση «ως επιτομή της γραφειοκρατίας, της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και εντέλει της αναποτελεσματικότητας». 
 
Όπως αναφέρει στη συνέντευξή της, η μελέτη ολοκληρώθηκε «και ξεκινήσαμε από το 2014 την αλληλογραφία με το Δασαρχείο για να πάρουμε φέτος, 2017 (!) την απάντηση του τελευταίου, ότι τη βάζει στο αρχείο λόγω… Δασικών Χαρτών».
 
Στην ερώτηση εάν υπάρχει δυνατότητα για άμεσα έργα εκτροπής των υδάτων, «δεδομένου ότι ο οικιστικός ιστός της Μάνδρας έχει καλύψει ρέματα και χειμάρρους» η Ρ. Δούρου απαντάει ότι η κατάσταση αυτή είναι «αποκαλυπτική των παθογενειών», τονίζοντας ότι «έχει έλθει η ώρα για μεταρρυθμίσεις, για κατεδαφίσεις, για απονομή ευθυνών».