Όπως αναφέρει η εφημερίδα για την ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου που υπάρχει στο βίντεο, αφορμή της στάθηκαν οι αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν για την προκήρυξη που κυκλοφόρησε η ναζιστική οργάνωση στην Καλαμάτα, με τα ακόλουθα συνθήματα: «Οχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς.
 
Κατά την ομιλία του, ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης υποστηρίζει πως οι περισσότεροι νεκροί του Πολυτεχνείου ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο, επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα της ακροδεξιάς για τις ευθύνες της γενιάς αυτής.

Παρακολουθήστε το βίντεο:


 
«Η γενιά του Πολυτεχνείου είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Όλοι οι κλέφτες φυλακή! Πολυτεχνείο, ζητούνται νεκροί, ο ευρών αμειφθήσεται» αναφέρει στο βίντεο, ενώ συνεχίζει υπερασπιζόμενος τη ρητορική της ακροδεξιάς που αμφισβητεί τους νεκρούς αγωνιστές.
 
«Βγάλαμε μια προκήρυξη στην Καλαμάτα με τίτλο “Όχι στο μύθο του Πολυτεχνείου”», ξεκίνησε την ομιλία του ο Μιχαλολιάκος, για να συνεχίσει «Έπεσαν όλοι να μας φάνε ότι αμφισβητούμε κ.λπ. Το πράγμα έχει βάθος. Ο Βίσμαρκ λέει ότι για να φτιάξεις ένα έθνος χρειάζεσαι μία ιστορία και ένα νεκροταφείο».
 
«Αυτοί λοιπόν φτιάξαν μία ιστορία ψεύτικη και ένα νεκροταφείο επίσης ψεύτικο. Θα σας μιλήσω λοιπόν για το Πολυτεχνείο, πώς έγινε, τι έγινε και θα σας πω και ορισμένα στοιχεία τα οποία είναι άγνωστα, γιατί εκείνη την εποχή ήμουν ήδη πολιτικά ενεργός καίτοι δεν είχα συμπληρώσει ακόμη τα 16 μου έτη και έχω μάρτυρα για το γεγονός αυτό [γελάει] τον συναγωνιστή Χαρλαύτη. [Απευθύνεται σε κάποιον από το κοινό:] Τότε ήσουν τομεάρχης στην 4η Αυγούστου στην οδό Μπουμπουλίνας, Γιώργο; [“Ναι”, ακούγεται κάποιος από το κοινό] Θαυμάσια!».
 
Όπως υπενθυμίζει η «Εφ.Συν», ήταν ο αδερφός του Ν. Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλιας που υποστήριξε κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής πως ο αδερφός του ήταν πολύ μικρός κατά την περίοδο της χούντας για να έχει ενεργό δράση.
 
Παράλληλα, στην ομιλία του που υπάρχει στο ντοκουμέντο δεν διστάζει να υπερασπιστεί τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, κάνοντας μάλιστα και ειδική αναφορά στα λόγια του Πλεύρη που έχει επίσης αμφισβητήσει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.
 
Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.