Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αυγή», ο Π. Σκουρλέτης ρωτήθηκε για τα όσα πρέπει να πράξει η κυβέρνηση μετά την εποχή των μνημονίων και τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να απομακρυνθούν οι μνημονιακές πολιτικές και πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ο επανασχεδιασμός των δεσμεύσεων για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν επιβάλει οι δανειστές.

«Πρέπει η χώρα να ξαναβρεί τον βηματισμό της και σταθερά να απομακρυνθεί από τις μνημονικές πολιτικές. Τα περιθώρια για μια τέτοια πορεία εξαρτώνται από τη δυναμική της ανάπτυξης. Όσο πιο μεγάλη είναι, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η θέση μας. Κορυφαίο ζήτημα σε μια τέτοια πορεία είναι ο επανασχεδιασμός των δεσμεύσεων μας στο πεδίο των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τα Paradise Papers, έκανε λόγο για αποτύπωμα του νεοφιλελεύθερου παγκοσμιοποιημένου επιθετικού καπιταλισμού και υπογράμμισε ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι μια ακραία ιδεολογία και πρόταση.

«Οι φορολογικοί παράδεισοι είναι το αποτύπωμα του νεοφιλελεύθερου παγκοσμιοποιημένου επιθετικού καπιταλισμού. Η ύπαρξη τους αποτελεί πρόκληση και πιστοποιεί τις μεγάλες ανισότητες της εποχής μας. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι μια ακραία ιδεολογία και πρόταση».