Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Ν. Φίλης δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι υποφέρουν από την υψηλή φορολογία, τη στιγμή που κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν μέσω φορολογικών παραδείσων.

Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις αξιοπρεπούς απασχόλησης. Αυτά όμως που προσπαθούμε εμείς ο κ. Μητσοτάκης τα αρνείται και υποστηρίζει ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι κάτι σαν φυσικό φαινόμενο. Στην Ελλάδα έχουμε το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν πολύ υψηλή φορολογία που δεν μπορούν να “κλέψουν” τίποτα. Οι άλλοι έχουν Παραδείσους και πηγαίνουν» .

Δήλωσε ότι ο περιορισμός των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% είναι δύσκολος και επιτεύχθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει τώρα που, σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα βγαίνει από την κρίση. «Τώρα που βγαίνουμε από την κρίση είναι η ώρα να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων. «3,5% πλεονάσματα για 5 χρόνια είναι δυσβάσταχτα και θα δυσκολέψει το στόχο η ανάπτυξη να είναι δίκαιη ενώ πρόσθεσε ότι η βελτίωση των πλεονασμάτων θα επιφέρει βελτίωση και της φορολογία».

Ερωτηθείς για τον τραγικό απολογισμό των καταστροφικών πλημμύρων που έπληξαν τη Δυτική Αττική τις τελευταίες μέρες, τόνισε πως τα αυθαίρετα χτίστηκαν με πολιτικές πλάτες και πρόσθεσε πως «η μάχη συνεχίζεται και αυτή είναι να υπάρξει στοιχειώδης ανακούφιση των πληγέντων. Δεν είναι δυνατόν με οποιοδήποτε ακραίο φαινόμενο να έχουμε 19 νεκρούς».