Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι, «Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός δημόσιας τάξης ανέφερε ότι «παίζουν στα όρια της δικαιοσύνης» και πρόσθεσε « Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, γιατί αν ψάξετε πίσω από τις εντυπώσεις, ο πολιτικός τους λόγος είναι τόσο ρηχός όσο ρηχές είναι και οι πράξεις τους. Είναι πολιτικός λόγος νηπιακής μορφής που δεν πάει στο επόμενο βήμα».

Τη διαβεβαίωση πως γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες του σοβαρού τραυματισμού της δικηγόρου από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, έδωσε παράλληλα ο Νίκος Τόσκας.

Αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει στα Εξάρχεια, ωστόσο απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ, διερωτήθηκε γιατί επί ημερών διακυβέρνησής της δεν έγινε τίποτα προκειμένου να συλληφθούν όσοι προκαλούν επεισόδια.