Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε και η τροπολογία για την έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές που συντελέστηκαν τους 3 τελευταίους μήνες. Την τροπολογία ψήφισαν όλα τα κόμματα ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.

Με την τροπολογία χορηγείται έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος, σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017, των ειδικότερα αναφερομένων, κηρυχθεισών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, περιοχών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του ΓΛΚ, ορίζεται η ανωτέρω εφάπαξ καταβολή, για τα φυσικά πρόσωπο που έχουν πληγεί, στο ποσό των 5.000 ευρώ να κατοικία και, για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, των οποίων η επιχείρηση επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στο ποσό των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Σε απάντηση της επίθεσης που εξαπέλυσε νωρίτερα ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε «πού ήταν η αντιπολίτευση τα χρόνια που χτιζόταν η Αττική, όταν οι δήμαρχοι έκανα τα ρουσφέτια;», κάνοντας παράλληλα λόγο για παθογένειες δεκαετιών. Ενώ επεσήμανε ότι σήμερα υλοποιούνται περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα σε σύγκριση με την περίοδο 2007-2013.

 
«Όταν για δεκαετίες αδιαφορείς απέναντι στη φύση, έρχεται κάποτε η στιγμή που σε εκδικείται. Και το τίμημα στην προκειμένη περίπτωση είναι μεγάλο, ο πόνος βαθύς. Οι εικόνες που αντίκρισα σοκαριστικές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
 
Αναφερόμενος στο λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Εθνική Αντιπροσωπεία καλείται να επικυρώσει μια πράξη βαθιάς κοινωνικής δικαιοσύνης: Τη διανομή της υπεραπόδοσης των δημοσίων οικονομικών, προς τους πολίτες.

 

Τσακαλώτος: Τι θα κάνατε εσείς;

 
Για κρυφή ατζέντα περιστολής δαπανών σε τομείς όπως η υγεία και η παιδεία κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και τον κάλεσε να απαντήσει με σαφήνεια πως θα καλυφθεί η εξαγγελία για μείωση των φόρων.
 
«Αντί να έρχεστε εδώ και να μας λέτε ψεύτες, να κάνετε μια συζήτηση πάνω στα πραγματικά δεδομένα και να μας πείτε τι θα κάνατε εσείς. Και γιατί δεν μας λέτε εσείς, αφού θέλετε να μειώσετε τους φόρους, από που θα εξοικονομήσετε πόρους; από νοσοκομεία; από την παιδεία; από που θα μειώσετε δαπάνες; Σας έχω προκαλέσει εδώ και μήνες που μιλάτε για μείωση φόρων, να μας εξηγήσετε από που θα έρθουν τα χρήματα. Δεν έχετε απαντήσει ούτε μια φορά», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
 
«Έχετε καταλάβει γιατί πάει καλά η Λεπέν; έχετε καταλάβει γιατί πάει καλά ο Βίλντερς; έχετε καταλάβει γιατί πάει καλά ο Τραμπ; Γιατί αυτή η στρατηγική που μειώνουμε μόνο τους φόρους και δεν νοιαζόμαστε για τα νοσοκομεία, την παιδεία, την ασφάλεια στα σχολεία, αυτή η στρατηγική είναι που έχει φέρει αυτό το τέλμα. Και αντί να ειρωνεύεστε, κάποτε να μας πείτε ‘έχουμε πρόγραμμα που θα μειώσει τα σχολεία, την παιδεία» πρόσθεσε στην ομιλία του.
 

Καμμένος σε Μητσοτάκη: Την Πέμπτη στη Βουλή θα σας ξεφτυλίσω

 
«Θα σας περιμένω στη Βουλή την Πέμπτη κ. Μητσοτάκη να σας εξευτελίσω μια ακόμη φορά», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντώντας σε αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είπε πως δεν θα είναι εύκολη για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ η συζήτηση στη Βουλή.

«Το δικό μου σπίτι είναι καθαρό, το δικό σας είναι έδρα offshore», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος σε ανάρτησή του στο Twitter.