Ο Νίκος Αλιβιζάτος, με βάση τα αποτελέσματα στο 35% της επικράτειας, είχε ανακοινώσει πως «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. προηγείται σ΄όλες της περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

Όπως έγινε γνωστό, για τον β' γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς ψήφισαν 155.600 άνθρωποι, δηλαδή περίπου 26% λιγότεροι σε σύγκριση με τον α' γύρο. Δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο όσοι ψήφισαν πριν μια εβδομάδα, είτε δήλωσαν μέλη είτε φίλοι. Δεν ζητούταν η καταβολή 3 ευρώ, όπως την προηγούμενη Κυριακή. Ωστόσο, όποιος ήθελε, μπορούσε να δώσει χρήματα για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική.


Γεννηματά: Πλήρη επίγνωση των ευθυνών 


«Από αύριο, όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών», τόνισε η Φώφη Γεννηματά μετά το αποτέλεσμα του β′ γύρου των εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι «και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική».
 
Παράλληλα, ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς της, όπως είπε «τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό “παρών” στις κάλπες», τονίζοντας ότι «έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα».
 
«Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους».
 
«Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ» τόνισε, συγχαίροντας «όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».
 

Μήνυμα ενότητας από τον Ανδρουλάκη

 
Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης αφού συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. «Θέλω να ευχαριστήσω τις εκατοντάδες χιλιάδες δημοκράτες πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης, η παράταξή μας είναι εδώ ισχυρή απέναντι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης, συγχαίροντας τη Φώφη Γεννηματά.
 
«Θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική, υπόσχομαι ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα μας», κατέληξε.


Θεοδωράκης: Πρέπει να ενώσουμε την δύναμη μας

 
Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή τη δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, συγχαίροντας τη Φώφη Γεννηματά. «Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη: Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε την δύναμη μας. Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας.
 
Ο Στ. Θεοδωράκης συνεχάρη επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη «για το καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε, όπως επίσης τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κεντρική σκηνή Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε τους εθελοντές, «από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του μέχρι τα παιδιά των εφορευτικών επιτροπών στις κάλπες όλης της Ελλάδας». «Ξεκουραστείτε και από αύριο δουλειά» σημείωσε. 


Για «ιστορική ευθύνη» κάνει λόγο ο Καμίνης

Για ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει η Φ. Γεννηματά, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης:
 
«Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τη Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη νίκη της, σε μια διαδικασία που χάρη στη δική της απόφαση ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες. Πλέον, η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Να ηγηθεί του κοινού μας εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Από τη μεριά μας, μέσα από τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων και θέσεων, θα είμαστε δίπλα της στην προσπάθεια αφενός να δημιουργήσουμε στην πράξη, πλέον, το κοινό μας σπίτι, αλλά και αφετέρου να διαμορφώσουμε μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.
Συγχαίρω επίσης θερμά τον Νίκο Ανδρουλάκη που με ενθουσιασμό κατάφερε να ανοίξει αποφασιστικά το θέμα της ανανέωσης, αλλά και να ενεργοποιήσει ξανά χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στην παράταξη. Θέλω να συγχαρώ για ακόμη μια φορά τους εθελοντές όλων των υποψηφίων και βεβαίως την επιτροπή Αλιβιζάτου που έφερε εις πέρας μια πρωτόγνωρη διαδικασία με άψογο και αδιάβλητο τρόπο. 
 
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Με τη μαζική συμμετοχή τους, οι πολίτες πήραν για ακόμη μια φορά την παράταξη στις πλάτες τους επικυρώνοντας σήμερα αυτό που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή. Έχει γίνει το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού κινήματος. Οι πολίτες μας έδωσαν με ορμή και δύναμη τη σκυτάλη. Τώρα είναι δικό μας χρέος να μην τους απογοητεύσουμε. Είναι χρέος μας να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους και να δημιουργήσουμε μια νέα μεγάλη παράταξη. Μια νέα παράταξη δίπλα στην κοινωνία, μια παράταξη που θα βρίσκεται και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας.»