Από τη Δευτέρα στους σταθμούς «Δουκίσσης Πλακεντίας», «Αεροδρόμιο», «Ελαιώνας» και «Άγιος Αντώνιος» θα κλείσουν οι μπάρες στις ειδικά διαμορφωμένες πύλες και θα πρέπει να «χτυπηθεί» το ηλεκτρονικό εισιτήριο για να ανοίξουν.

Η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών θέλει να δοκιμάσει το μέτρο σε σταθμούς μέτριας ή χαμηλής κίνησης, προκειμένου να διαπιστώσει αν προκύπτουν προβλήματα. Όταν διαπιστωθεί πως το μέτρο λειτουργεί κανονικά, θα εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους 36 σταθμούς του μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) τονίζει σε ανακοίνωση του πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη μετακίνηση των πολιτών ως εμπόρευμα και όχι ως αγαθό που το έχουν ανάγκη και οι πολίτες που δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν.

«Το υπουργείο ζητάει να αντιμετωπιστούν οι αστικές συγκοινωνίες όχι πλέον σαν αγαθό που το έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα με το αν μπορούν να το πληρώνουν, αλλά σαν εμπόρευμα που πρέπει να μπει στον πάγκο του χασάπη, να “εξορθολογιστεί”, να “αναδιαρθρωθεί” για να βγάζει περισσότερο κέρδος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.