Μόλις την περασμένη Πέμπτη, το ΣτΕ έλαβε απόφαση με την οποία παραγράφονται και οδηγούνται στο αρχείο εκατοντάδες χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις. Όπως έγινε γνωστό, αποφάσισε πως δεν μπορούν να λαμβάνονται υπόψη για φορολογικούς ελέγχους και καταλογισμούς, οι κινήσεις και τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα.
 
Λίγες ημέρες αργότερα και εβδομάδες πριν την εκπνοή της διορίας για την παραγραφή, η ΑΑΔΕ και ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή στον ελεγκτικό μηχανισμό να κάνει ότι είναι δυνατόν για να ελεγχθούν όσο περισσότερες υποθέσεις μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος πριν την παραγραφή.
 
Σκοπός, όπως αναφέρεται, να βρεθούν όσο γίνεται περισσότερες υποθέσεις υπό έλεγχο την τελευταία στιγμή, συμπεριλαμβάνομένων και περίπου 100 από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του News247, εντός της εβδομάδας αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου για την προτεραιοποίηση των υποθέσεων, η οποία θα ορίζει ότι οι ελεγκτές δεν μπορούν να επεκτείνουν τον χρόνο παραγραφή των υποθέσεων στη δεκαετία, ευθυγραμμιζόμενοι με την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας.