Ο πρόεδρος των τραπεζιτών και επικεφαλής της Eurobank, προχώρησε σε μία ανάρτηση-παρέμβαση αναφορικά με την επικείμενη έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέσω του twitter, καταλήγοντας στο ρητορικό ερώτημα «ποιος ωφελείται» από τις έντονες αντιδράσεις για τη διενέργεια των πλειστηριασμών.
 
Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του έγραψε πως «To 2009 έγιναν 58.849 πλειστηριασμοί, μηδέν αντίδραση!. Το 2017 έγιναν 6.900, με πολλαπλάσια NPLs (κόκκινα δάνεια), και υπήρξαν έντονες αντιδράσειs. Χωρίς πλειστηριασμούς, συνεπείς πελάτες αδικούνται, στρατηγικοί κακοπληρωτές πίνουν στην υγεία των κορόιδων, υπονομεύοντας τράπεζες, χρηματοδότηση, οικονομία, ανάκαμψη. Ποιος ωφελείται;»
 

 
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου, δύο ημέρες μετά την αναμενόμενη επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση.

Υπενθυμίζεται ακόμη, πως μόλις την περασμένη Τρίτη, ο ίδιος ο Ν. Καραμούζης διέψευσε ουσιαστικά το αφήγημα της κυβέρνησης για «συμφωνία» με τους τραπεζίτες για προστασία των μικρότερων οφειλετών, με τον πρόεδρο της Eurobank να δηλώνει πως «δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Υπάρχει η δική μας επιλογή στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να επικεντρωθούμε στις μεγάλες υποθέσεις, διότι αυτή είναι η προτεραιότητα. Δεν σημαίνει όμως ότι μεταγενέστερα ότι υπάρχει κάποια συμφωνία ότι δεν θα συνεχίσουμε να κάνουμε πλειστηριασμούς».
 
Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι, βάσει μιας «προφορικής συμφωνίας» με τις τράπεζες, τα ακίνητα αξίας έως 300.000 ευρώ θα μείνουν εκτός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Σε κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, υποστήριξαν τη Δευτέρα ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που θ' αρχίσουν να διεξάγονται από την 29.11.2017 θα σχετίζονται με ακίνητα αξίας πάνω από 300.000 ευρώ», ενώ εξαπέλυσαν επίθεση στα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς θέτοντας το ερώτημα «ποιους προστατεύουν οι διάφορες ομάδες που με βία και προπηλακισμούς εις βάρος συμβολαιογράφων διακόπτουν τους πλειστηριασμούς και τρομοκρατούν;»