«Από όποια σκοπιά κι αν το δούμε και όσες παραχωρήσεις κι αν κάνουμε στην αξιοπρέπεια και στην ηθική μας, είναι χυδαία κατάντια για την πατρίδα μας και τον λαό της, να αποτελεί αιτία διαγγέλματος του πρωθυπουργού της, όποιος κι αν είναι αυτός, η παροχή ελεημοσύνης, σαν ανάσα επιβίωσης, σε συμπολίτες μας που τους φτάσανε στα άκρα και ξεδιάντροπα τους αντιμετωπίζουν σαν επαίτες» τονίζει η Σ. Σακοράφα σε δήλωσή της στα social media, υπογραμμίζοντας πως τέτοιου είδους «επικοινωνιακή πολιτική» δεν αντέχει σε καμία πολιτική ανάλυση.
 
«Όταν όμως στον 21ο αιώνα η ελάχιστη κοινωνική πρόνοια, φτάνει να γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής πολιτικής, θυμίζοντας τις προίκες της Φρειδερίκης, αυτό δεν αντέχει σε καμία πολιτική ανάλυση» συνεχίζει η ευρωβουλευτής, εκφράζοντας την αγανάκτησή της για τον τρόπου που ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.
 
«Ειλικρινά ντρέπομαι, αλλά ταυτόχρονα αγανακτώ κιόλας, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας αντιμετωπίζει τους πολίτες και μάλιστα αυτούς που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης, έχοντας καταρρακώσει της αξιοπρέπειά τους, με αυτόν τον ιταμό τρόπο, πανηγυρίζοντας κιόλας. Δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά και δεν μπορεί η καταρρακωμένη αξιοπρέπεια του καθενός να γίνεται επικοινωνιακό τρικ στα χέρια οποιουδήποτε» καταλήγει η Σ. Σακοράφα.