Σύμφωνα με ρεπορτάζ της  «Εφ.Συν.», με την εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα Δ συνεχίστηκε την Δευτέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας, πρώην στέλεχος του τοπικού πυρήνα στη Νεμέα Κορινθίας, συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, όπως υποστήριξε. Μάλιστα, όπως είπε, αποχώρησε μετά τις εκλογές το 2012, επειδή «ο Μπούκουρας με το που εξελέγη βουλευτής έγινε άλλος άνθρωπος. Αυταρχικός, τσακωνόταν, έβριζε τους δημάρχους, είχε πιαστεί στα χέρια με τον δήμαρχο Κορίνθου Πνευματικό».
 
Ο τέταρτος προστατευόμενος μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Στ. Μπούκουρας έβγαζε σενάρια για επιθέσεις από το μυαλό του. «Καθόμασταν στα γραφεία και μας έλεγε ''δύο Πακιστανοί, στο λιμάνι της Κορίνθου, την έπεσαν σε ένα ζευγάρι''. Παιδιά 18, 19 χρόνων, εξαγριωνόντουσαν και έψαχναν αφορμή να χτυπήσουν ξένους. Δύο εβδομάδες μετά, τα παιδιά στο λιμάνι επιτέθηκαν σε Πακιστανούς», ανέφερε συγκεκριμένα.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, οι χρυσαυγίτες εκπαιδεύονταν στρατιωτικά στην ορεινή Κορινθία, συμμετείχαν σε εκβιασμούς καταστηματαρχών και ξυλοδαρμούς ξένων εργατών και ότι ο ίδιος, μετά την αποχώρησή του, δέχτηκε απειλές ότι «ο Λαγός θα σου σπάσει τα κόκαλα». Ο Μπούκουρας, είπε, είχε γνώση όλων των βίαιων ενεργειών «γιατί έδινε ο ίδιος τις εντολές, είτε γιατί αυτό εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο εντολών, με την απόλυτη κάλυψη της ηγεσίας: του Ν. Μιχαλολιάκου, Η. Κασιδιάρη, Η. Παναγιώταρου».