Μιλώντας στον EUObserver, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε με έμμεσο τρόπο ότι σε περίπτωση  που το κόμμα του αναλάβει την ηγεσία της χώρας, θα συνεχίζει να εφαρμόζει τα όσα ζητούν οι δανειστές. Υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός έχει σχηματίσει λάθος εικόνα για το τι σημαίνουν μεταρρυθμίσεις.

«Μέχρι στιγμής, δυστυχώς, κάθε φορά που μιλούσαμε στην Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις, το πρώτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό ήταν οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές συντάξεων. Θεωρώ ότι είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε τις πολιτικές μας προς όφελος των μεταρρυθμίσεων, χωρίς να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως  προτεραιότητα του είναι  η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, που σημαίνει «περιβάλλον φιλικό προς τη επιχειρηματικότητα».

Επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι «το μόνο πολιτικό κόμμα που διαθέτει ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που “κοιτάει” πέρα από το τέλος του ισχύοντος προγράμματος» και πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν θέλει να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά ούτε και γνωρίζει πώς να τις υλοποιήσει».