Ο Φερχόφστατ συμμετείχε το διάστημα 2010-2016 στο διοικητικό συμβούλιο της Exmar μιας ναυτιλιακής εταιρείας με έδρα το Βέλγιο, η οποία εμφανίζεται να διατηρεί από το 1997 εταιρεία offshore στης Βερμούδες, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των Paradise Papers από το Διεθνές Κονσόρτιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων. Οι ετήσιες απολαβές του Φερχόφστατ από την Exmar ήταν 60.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα έγγραφα, η Exmar Offshore, μέλος του ομίλου Exmar, ασχολείται με τον τομέα της ενέργειας.

Όπως αναφέρει το Politico, οι αποκαλύψεις κατά του επικεφαλής της ευρωομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, που έχει διατελέσει και πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999 μέχρι το 2008, έγιναν από το Εργατικό Κόμμα της Αριστεράς του Βελγίου. Όπως υποστήριξε ο Πίτερ Μάρτενς, πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος, είναι απίθανο να μην γνώριζε ο Φερχόφστατ για την ύπαρξη της offshore, δεδομένου ότι «αμειβόταν με 60.000 το χρόνο για να γνωρίζει τέτοιες πληροφορίες»

Σύμφωνα με τα Paradise Papers, η Exmar Offshore διατηρεί ένα δίκτυο εταιρειών, που βρίσκονται στις Βερμούδες, τις ΗΠΑ, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο
Απαντώντας στις κατηγορίες, ο εκπρόσωπος του Φερχόφστατ, Μπαρμ Ντέλεμ, σχολίασε: «πρόκειται για fake news με όλη τη σημασία της έννοιας. Η Exmar Offshore ασχολέιται με δραστηριότητες που είναι κυριολεκτικά υπεράκτιες, όπως η δημιουργία πλατφόρμων στη θάλασσα και δεν θεωρείται offshore με την οικονομική έννοια του όρου»

Ωστόσο, κάπως διαφορετική ήταν η τοποθέτηση του Νίκολας Σαβέρις, διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Exmar, το όνομα του οποίου βρίσκεται στα επίμαχα ντοκουμέντα των Paradise Papers. Πρόκειται για μια εταιρεία που είναι «αδρανής» και κάνει ελάχιστες δραστηριότητες, υποστήριξε ο Σαβέρις και πρόσθεσε ότι «είναι καθήκον κάθε διευθυντικού στελέχους να βρίσκει τον τρόπο για λιγότερη δυνατή φορολογία». Περιέγραψε επίσης τις αποκαλύψεις των Paradise Papers και τις υποθέσεις φοροαποφυγής μέσω offshore ως «κυνήγι μαγισσών»