«Για να σταματήσει κάθε σπέκουλα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και η πώλησή τους σε εφημερίδες από τον πλασιέ, δίνω πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζω όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας» έγραψε ο Πάνος Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, λαμβάνοντας θέση μάχης για την δύο φορές αναβληθείσα συζήτηση για την πώληση οπλισμού στη Σαουδική Αραβία, που θα πραγματοποιηθεί τελικά την ερχόμενη Δευτέρα.


 
Σημειώνεται πως την περασμένη Τρίτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή απόρρητα έγγραφα που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ την Τετάρτη, ένα από αυτά διέρρευσαν σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.
 
Το σχετικό υλικό παρέδωσε ο Α. Λοβέρδος στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, το οποίο και ανοίχτηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ενώ αφού διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για πρακτικά αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ, ο φάκελος σφραγίστηκε ξανά και ακολούθως παραδόθηκε στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.
 
Η κίνησή του αυτή έλαβε τα εύσημα από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίο σχολίασσε για τον χειρισμό του πως «όλοι γνωρίζουν, πόσο μάλλον οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου και οι πολιτικοί, ότι χρειάζονται τουλάχιστον 30 χρόνια για τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων που αφορούν το ΚΥΣΕΑ…».
 
Από τη μεριά του, απαντώντας στις κατηγορίες για τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων, υποστήριξε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι κατέθεσε τα έγγραφα στη Βουλή «για να είναι αναγνωστέα μόνον από βουλευτές» και υποστήριξε πως «και στο παρελθόν έχουν φτάσει στη Βουλή διαβαθμισμένα έγγραφα και δεν έχει διαρρεύσει ούτε μισό».